lørdag 27. februar 2010

olympiadefri lørdagskveld...


Mr man er på jobb og jeg har lørdagskvelden for meg selv i dag...Koser meg med å ikke se på ol, høre vakker musikk, spise sjokkis og surfe på nett og lese litt heller...mmm...deilig etter mange dager med skiskyting og slalom og så videre og så videre....Har også vært på plantasjen i dag og kjøpt meg litt vårstemning i form av finfine blomster, Ranunkler og påskeliljer. I dag fikk vi hengt opp hyllene inne på barnerommet og jeg har begynt å dekorere så smått...ble muligens litt overivrig og satte opp alle lekene gullungen har omtrent, så i morgen er det bare å plukke ned igjen antageligvis. Egentlig burde jeg nå sette meg ned og sy, men ekjennkjeeviijn.....skal på ake/grilltur i morgen med noen venner så varmedressen burde repareres, men shit au, er jo blitt litt av en morgenfugl på mine "eldre" dager, så satser på å få gjort det i morgen tidlig heller. Nå er nemlig klokka blitt hele 21.30, så da strever jeg regelrett med å holde meg våken...(høy gammel tante-faktor m.a.o, men husk,- jeg eeeeer faktisk gravid alltså og skylder på det for alt det er verdt!!);-)

mandag 22. februar 2010

Da var vi i gang! I helga malte vi barnerommet og nå har vi begynt å innrede det. Alle var med og malte, også mor sjøl...jeg tok meg av lister, hjørner og maskering, mens mister man rullet på de store flatene...(ultratradisjonell arbeidsfordeling, I know, men hey- funket som en kule!
Så nå er det brune vegger, og vi har begynt med møbleringsforslagene. Jeg driver og syr gardiner, men enn så lenge er disse gode å ha når natten kommer.

Her skal jeg henge opp et "telt" , en sånn der sengehimmel,over madrassen og putene, og tanken er at det skal bli et magisk og beroligende hvilested/lesekrok for lillegull og co, stæsjet med litt lyslenker og slikt og en tallerkenhylle til de fineste bøkene.
Natt til i dag sov lillegull for første gang på eget rom! Litt kjipern for mora som savnet ham og klamret seg til babycall`en da jeg gikk og la meg, men skatten min sov godt der til i tre-tiden. Da fikk han komme i midten til mora og faren og krype godt inntil...mmm...Her skal det komme et kult barne-romskipstrykk med gullungens navn, innrammet i svart ramme og hvitt passepartout. Og har også planer om smal hylle med kroker til oppheng av kule lekesaker over langsiden av senga. Og der kommer det også kule wallstickers etterhvert når vi bare får bestilt dem fra det store utlandet...
Og her kommer det hvite hyller! Som blir vakkert dekorert med artige saker selvfølgelig! Mange tanker og ideer med andre ord og dette er to be continued etterhvert...

torsdag 18. februar 2010

bjarnerommet...

Nuh altså!
Nå er det så inderlig på tide at vi kommer oss i gang med barnerommet. Dagene går så fort og når kvelden kommer er det ofte deilig å bare slenge på sofan må jeg innrømme... Men til helga,- da skal det ordnes! Nå har jeg tenkt til å ta meg på tak og komme igang og få ryddet og malt og møblert inne på rommet til guttegullungen.
Disse fine bildene har jeg funnet inne på foreldremanualen sine sider, mye god inspirasjon i disse bildene, og her er stilen jeg liker...hmm...vi får nå se!;-)








lørdag 13. februar 2010

hjemme alene...

Denne helgen er Mannen avgårde på overnattingstur med speidern, og mor og barn er hjemme alene...og guttegullet er febersyk med vondter i tenner og ører- stakkars lille gull. Men tiltross for dette kom vi oss ut en liten tur både i går og i dag, - godt å få luftet seg litt for både store og små, og lille tannfeen min var påkledd og pakket inn etter alle kunstens regler.
Jeg lider nemlig skrekkelig av "dentolvte-sjuka" som min kjære uttrykker det, og det vil si at når lønna tikker inn den 12. så blir jeg plutselig veldig inspirert og det må vaskes og ordnes og fornyes på alle fronter! Denne gangen var det leiligheten som fikk småsaker!( kroppen er uansett erklært katastrofeområde for tiden og får heller bare være i fred til det blir varmere i været og den begynner å se ut som folk igjen.)
Jeg kjøpte meg rosa, røde og oransje blomster, oransje stearinlys og noen duker og puter på salg på kid! O lykke!

Lenge siden jeg har gått jente-bananas på fargefronten her i heimen, så jeg koser meg veldig i stua nå! ( så får det heller være at det flyter litt i de andre rommene...hehe..sukk altså egentlig- det er utrolig hvordan rot formerer seg!)
Nå skal jeg gjøre en liten innsats for å lage et valentins-kort til min kjære, har nettopp snakket med herr speiderleder som rapporterer om frosne unger på uvant skitur i snøstorm og sludd og overnatting på harde sitteunderlag...knis...usporty av meg kanskje men...GUD-så takknemlig jeg er for at jeg er her og ikke der....;-)

onsdag 10. februar 2010

jeg gleder meg til våren!

Nå for tiden er det veldig kaldt og snøete ute, og innimellom når jeg tar pause fra å leve i nået og ta vare på øyeblikket og sånn, så koser jeg meg med å drømme om våren og sommeren og hagen og blomster og lysthuset! Har drevet og leflet med tanken på å kjøpe ordentlig drivhus i det siste, men har kommet fram til at jeg kanskje skal prøve meg med minidrivhus først, sånn at jeg kan finne ut av hvor behovet ligger og hva jeg kan tenke meg i lengden. Derfor blir det i år lagt opp til frøspiring og arbeid på verandaen. (Kanskje der grillen sto på bildet? eller flytte møblene litt fram og ha drivhushyllene inntil leveggen?)hmm...og så gleder jeg meg veldig til lysthuset kommer opp igjen også! Og hvilken stil skal det være der i år mon tro?? hvitt og romantisk blonde som i fjor, eller kanskje rødt, oransje og rosa marokkansk-aktig stil??hmm...og hvilke møbler??
Lysthuset satte vi opp helt i begynnelsen av mai, og følelsen av å sitte der på en kald vårdag, med pledd, ullgenser, vin(ikke i år da...)og interiør-blad er helt toppen av lykke! Utover våren og forsommeren spirer og gror det i hagen vår, takket være hage-damene som bodde her før, som har satt ned hundrevis av løk i bedene. Løkene har fått en ganske hardhendt behandling av meg og min kjære i fjor, så det skal bli intressant å se om de kommer opp i år også. (håper virkelig det!)
I år kan jeg kanskje ha egenproduserte blomster i krukker og bed?

onsdag 3. februar 2010

Verdens beste gullunge 1 år

Det ble lite blogge-bilder av bursdagen, men heldigvis mange fine familiebilder fra den store dagen!

Gullungen fikk masse flotte klær og leker, så var vi ikke velutstyrte fra før av så er vi det hvertfall nå, det er helt sikkert.
Og av-venning fra puppen har gått kjempegreit, og prosjekt "sovne- i egen- seng" går også helt supert heldigvis! fine, gode gutten min...

mandag 1. februar 2010

sorry jenter...

Dagene flyr avgårde, og jobb og barn tar stort sett alt jeg har av energi for tiden.
Missforstå meg rett...,-jeg har akkurat nok energi til at hverdagen er god, vi er glade og fornøyde og jobben funker greit, men det betyr altså at det blir mini-mini-malt med tid og kraft til sånne derre artige hobby-overskudds-superhusmor-greier... Denne uken har vi for eksempel avsluttet ammingen! Jeg har sovet på en madrass på gulvet inne på det framtidige barnerommet, og nå har melken stoppet helt. Ganske deilig, men også litt rart og sårt! I kveld begynte vi prosjektet med å få lille gullungen til å sovne i sin egen seng. Halvannen time med hyl og protest tok det, inntil han tilslutt sovnet utmattet på pappans bryst og ble lagt over i sin seng. Sånn halv-veis etter boka med andre ord, og nå setter vi alle kluter inn sånn at vi alle tre-etterhvert fire- skal få rolige og gode kvelder og netter i behagelige senger. Puh!...ganske kompliserte saker faktisk, og vi prøver etter beste evne å gjøre det så godt som mulig for lillegull!