mandag 28. februar 2011

Dagen i dag...

Jaja...vi jobber på spreng alle mann og ting fikses og ordnes. Allikevel går det treeegt synes jeg...Det vil si,- de store og synlige tingene som jeg lengter slik etter må stadig utsettes! Men parkett og dører kommer opp før helga hvertfall, det må jeg bare tro på...
Vaskerommet...- veggene høvelig ferdige! Og ja, vi har tatt en variant med maling kun der det kommer til å synes på den ene veggen. Jeg tar med dette bildet fordi her ser man skittentøysjaktshullet! -Det skal jammen bli bra!!
Og mr man har lagt flisekant rundt, og silikonert gruuundig. I dag har jeg ligget på kne her og skrapt med stålull og skraper for å få gulvet høvelig rent.
Her har vi bare prøvd å kikke litt på hvordan det blir med en glassdør mellom kontor og bibliotek, og jeg synes det ser supert ut! ( men det blir for guds skyld ikke denne uka!!)

I morgen skal jeg sy opp gardiner, regelrett innvie symaskinen i det nye hobbyrommet/kontoret og henge dem opp igjen. Kanskje støvsuge stua, rydde kjøkken o.l.

Her hjemme i kveld har jeg strykebrettet framme, og ser litt på tv, blogger litt, hører musikk og sånn mens jeg stryker. Barna sover søtt på hvert sitt rom enn så lenge, men det er vel bare et øyeblikk til de trenger litt kvelds-trøst og mamma-kos. Mr man er i huset og pikrer og snekrer, så vi ser ikke mye til hverandre for tiden, når han kommer hjem sover jeg som en stein, og om morgenen får han sove litt mens jeg står opp med ungene...

Savner kjæresten min en smule men trøster meg med at det går jo til en god sak... Og vi er mange tapre kvins rundt omkring på gårdene...kanskje en liten kaffekopp i morgen formiddag yo?








torsdag 24. februar 2011

En fredags morgen i februar

En liten situasjonsbeskrivelse herfra... i dag sto jeg våken og opplagt opp klokka seks sammen med to skjønne små gullskatter!!!! He he... i går la lille jentegull seg klokka 7, guttegull sovnet ca 8 og ludmilla klokka 9! Da mr man kom hjem fra jobb klokka 11 sov vi dypt i dobbelsenga alle tre, så han tuslet seg inn på gutterommet og sov i fred og ro i senga der. Mens vi spiste frokost i sofaen og så på barnetv og sånn, kom vi plutselig på at vi har glemt av hele karnevalet i barnehagen!! Sånn kan det gå...heldigvis er ludmilla en erfaren improvisatør og mr man har orden i sysakene, så da ble det en oppbrettet versjon av forrige års karnevalskostyme.
En smule for trang, men lillegutt var fornøyd og lagde ablegøyer og showet for oss!

Verdens fineste klovn i farta! Og mor og far med litt dårlig samvittighet for at vi ikke har kjøpt nytt og fancy karnevalsstæsj! jaja...man lærer seg å senke ambisjonsnivået sånn innimellom.


Og så er det et fabelaktig vær ute!!! Pøsende regn og iskaldt og snøfonner og det ene med det andre. Mr man har vært ute og måket seg svett og våt og kald, og rapporterer om glasur på begge bilene, skare-aktig, blytung, våt sne, stans i flytrafikk og det ene med det andre!

Jeg er i dag spesielt takknemlig for permisjon og glimtvis stille og rolige tilstander i heimen. Lille jenteskatt har hatt seg en liten en på øyet, så jeg har hatt 40 minutter med te, pc, blad og ro. I tillegg er det relativt rent og ryddig her, siden huskjøperne var innom og kikka her i går. Nå våkner lille rosenknoppen min, så da skal jeg hive meg i gang med dusjings og pakkings og slikt. see ya!

tirsdag 22. februar 2011

Soverommene

Vårt soverom er nå malt ferdig, det gjennstår kun litt småpusk på ei dør og en vinduskarm og sånn... Og så skal vi legg parkett og listing både oppe og nede og så e det ferdig! På Imre sitt rom gjennstår nu kun listings i taket, så her begynn vi å flytt over eska og møbla snart.
Alma sitt rom bli malt og ordna utpå våren, enn så lenge bli det lager her... men æ har selvfølgelig mange planer...;-) Men først skal storebror få et lekkert og kult soverom!

mandag 21. februar 2011

Annen hver gang fint og fælt...

Jah! Neppe noen tvil om hvilken av de overnevnte kategorier disse bildene sorterer under... Men samtidig er vi jo veldig inne i prooosessen da, og nåh! begynner ting å komme i gang og få litt fasong. Søknaden er godkjent og nå skal håndtverkere og vår uvurderlige ye i gang med årnings i løpet av uka.
Og i dag har vi pratet med fliseleggeren om hvordan vi vil ha det. Og han hadde med seg et forslag til mosaikkflis som var fantastisk nydelig og som både mr man og jeg tente på umiddelbart! Så nå er jeg ultrafornøyd og gleder meg over hvor fantastisk det kommer til å bli!

lørdag 19. februar 2011

En fin dag

Tenk...lille Almabarnet mitt har blitt et halvt år! For 6 måneder siden kom den nydelige skatten vår til verden, og livet ble enda vakrere. Gud, som jeg elsker de fantastiske to ungene mine!! I dag har vi feiret med nesten hele den Bodø-baserte familien, og vi hadde hyggelig selskap med kaffe og kake. Siden mine to hjem for tiden er i kaos fikk vi låne lokaler for anledningen hos yo og ye.
Jenteskatten fikk fine presanger og har vært i et strålende humør hele dagen.

Og guttegullet benyttet sjansen til å få lekt litt med sin elskede "bæssa"...
En hyggelig og flott vinterformiddag!

torsdag 17. februar 2011

Haba haba!

Litt etter litt...nå begynner tingene våre å komme på plass i hyllene. Man kan komme til å flire litt i skjegget av mr mans lengsel etter kategorisering og alfabetisering, men når det kommer til stykket så er jeg svært imponert og glad for at han har ordnet så vakkert på kontoret og biblioteket. Aldri mer skal jeg behøve å scanne fra gulv til tak, mens jeg mumler "har en følelse av at coveret var rødt-aktig" for meg selv...-nå er alt sirlig alfabetisert! ( min utfordring blir å la det fortsette slik...)
Vi har så smått begynt å tenke på belysning og traver rundt i byens butikker på leiting etter lamper, handtak, skyvedører osv osv
Tepper vurderes og prøves og i går holdt jeg på å besvime da mr man plutselig lurte på om ikke det kanskje hadde blitt fint med det persiske teppet i biblioteket!! knis...

Og pocketbøkene er godt på plass i biblioteket! og enda har vi masse plass!! ahhh-deilig.

Og i dag kjenner jeg meg svært oppløftet og optimistisk på vegne av flytting og opppussing, og akkurat nå er det tre herrer i sving i nyhuset, så her blir det ornings!! jippi!!

onsdag 16. februar 2011

Kaos/ kontroll...

I dag har vi spist middag i nyhuset! Lasagne, salat og hvitløksbrød...mmm...Nye gardiner til kjøkkenet er kommet opp og lille mor koser seg med å dolle med duker og lys og servietter og sånn midt oppi det som egentlig er en byggeplass enda.
I dag har jeg tatt meg en god runde med ryddings i gangen, men det monner liksom så lite enn så lenge.

dette er etter at jeg har rydda ganske masse her...-hahahaha!(hysterisk latter)
oki,- nå er det tre uker til bursdag og innflyttingsfest, og såvidt jeg kan forstå skal det være mulig å få opp dørene og legge gulv i gangen pluss male trappa innen den tid! Og titusenhundremillioner andre ting som også skal gjøres selvfølgelig har vi tja...kanskje 5 uker igjen på før vi flytter inn for alvor.( badet i andre etasje har jeg ikke tatt med i betraktningen engang i dette regnskapet) jaja...hmmm...
Vaskeromsinnredningen står (u)tålmodig og venter på at tusen strøk med diverse malingspakkellimtapetaktignoe skal bli ferdig.
Som du skjønner er jeg innimellom en smule utålmodig og forbalt, men det er bare helt utenpå. Inni meg er jeg nemlig verdens heldigste og lykkeligste.


And i think to myself....what a wonderful world.

søndag 6. februar 2011

Vaskerommet

Nå er det badet i første etasje som skal til pers! Nye vegger( gipsplater, strie og maling) malt tak, ny innredning og diverse nye el-løsninger og slikt....hmmm....kompliserte saker men godt å være i gang! Mitt store mål er å være bli så ferdige som vi kan få blitt på de neste fire ukene, og så får det som ikke er ferdig til da gjøres mens vi bor der... Badet i andre etasje tar selvfølgelig lengre tid...-vi får nu se...!Ellers så ønsker jeg intenst GOD BEDRING til kvinnene i mitt liv!