onsdag 30. juni 2010

Blomster og soool!!

Jippiiii!! endelig en deilig sommerdag! Og seee,- så fint! Nå er skvalderkålen kun et minne akkurat her og jeg har pønta og ordna langs husveggen. I dag har jeg vært superaktiv og summet rundt som en flittig liten bie og ordnet og plantet med små prikkelfengran mine. En tur på Plantasjen ble det også, og takket være at gullungens snille tante tutti ble med som barnevakt inne i butikken, fikk jeg endelig gått litt shoppe-bananas på blomster og stæsj! Og når mannen er på jobb danser jeg på bordet og bruker masse penger -på deilige blomster og saker-hirrhirr!
Det gikk primært i lilla og hvitt på dagens shopping, og når mine egne hjemmesådde små spirer forhåpentligvis blomstrer kommer det til å bli en romantisk sommerfest i rosa, lilla og hvitt. Og jeg koser meg med plantingen og planleggingen, selv om det jommen ikke er like enkelt alltid å få det vakkert og harmonisk. Jeg er stadig vekk på inspirasjonsbesøk hos yo og ye, som virkelig får det til med stil,- sommer etter sommer!

Og dette nydelige lille hjørnestativet måtte jeg bare ha! Det passet utmerket inn i kroken på verandaen, og jeg er fornøyd. Snirkler og smijern og greier og greier...
Nå er det ordentlig fargesprakende cocobahia-tropisk stemning på sittegruppen på verandaen...-liksågodt å ta den helt ut, fant jeg ut i år! Leveggen har riktignok ikke fått maling enda, men kommer tid kommer råd og snart blir det vel! (Jeg har satt svigerfar på saken!!)

lørdag 26. juni 2010

Barndom i byen

Svuuusj!! Å gå langs veien her i nabolaget, bare til butikken og tilbake, sender meg ofte rett nedover memory lane tilbake til barndommen. Lurte i en periode på om det var jeg som var helt på sentimentalkjøret døgnet rundt her, -inntil jeg oppdaget hva det var som fikk fram alle disse minnene.
-Og det er lukten!! Lukten av disse trærne! Trærne, asfalt og gress. Også nå når det regner lukter det deilig her. Det er selvfølgelig mulig at det er graviditetens hormoner som superskjerper luktesansen min, og så lenge det kun går i retning av å bli påvirket av gode dufter er jeg takknemlig for denne muligheten til å stoppe opp litt og tenke på det som var, er og skal bli i livet mitt.

fredag 25. juni 2010

Hagedag

I dag har det vært en svært produktiv dag her i gården. Mann og svigerfar og sønn har hatt arbeidshanskene på hele formiddagen og nå begynner ting å få litt fasong her! Dagens bilder er fra prosessen, vi har i dag banket ned bed-gjerder, luket, spadd, plantet, klippet, gjødslet, raket og hamret hele formiddagen. Nå har vi avsluttet for dagen og regelrett rydda inn og bort det meste mens regnskyene samler seg mer og mer...
Veldig deilig å få unnagjort mesteparten av disse tingene som er for tunge for meg nå, og nå er det bare kosedilling og kreativ planting igjen for lille mor enn så lenge...mmm...


Jeg skal bloggestæsje og ordne og ta masse fine bilder så snart sola titter frem igjen neste gang!





onsdag 23. juni 2010

Hverdagsliv/ ferie

Da var endelig ferien begynt, og med barnefødsel og permisjon i nærmeste fremtid betyr det at jeg ikke skal tilbake på jobb igjen før om et år! wow... Enda sitter forrige ukes hektiske aktivitet med avslutning på jobb og kunstutstilling igjen i kroppen, men jeg driver og innstiller meg på fri og ferie nå da. Været er selvfølgelig ikkke det mest motiverende for sommeraktiviteter, men herlighet, pledd/stearinlys/varm sjokokaffe er heller ingen dårlig deal!
Og så har jeg som stort mål å lage lekre og sunne retter og kaker til oss med jevne mellomrom, og som vanlig på slutten av mine graviditeter koser jeg meg med å eksperimentere og prøve ut "ting jeg ikke kan" ...Sist ute var å bake verdens beste-kake med sommervri, dvs sitronkrem og bringebær. mmm...den ble faktisk veldig god, så nå er den på "ting jeg faktisk kan-"lista i stedet for! Og stua har fått lilla pønt og jeg koooser meg med deilig flossy teppe!
I dag er det sankthansaften og vi har tenkt oss til Bodøsjøen for å se på folk og liv og røre og spise rømmegrøt og sånn i ettermiddag. Akkurat nå sover lillegull søtt i vogna etter en fin og lang gåtur i nabolaget og til lekeplassen, så jeg skal avslutte bloggings og legge meg og ta en på øyet jeg også!


fredag 18. juni 2010

Dagens visdomsord

Mitt livs hittil største mirakel sitter her:
Denne fant jeg inne på Glassveranda i dag:

There are two ways to live your life. You can live it as if nothing is a miracle. Or you can live it as if everything is a miracle.
-prøv å gjett ka æ foretrekk??

mandag 14. juni 2010

Valgets kval og luking og sånn...

Jeg har opptil flere bed i hagen som jeg drømmer om å fylle med bugnende blomsterflor utover sommeren. I år hev jeg meg inn på eksperimentering med drivhus og selvsåing av frø. Nå har vi priklet og vannet og ordnet for alle penga i to måneder, men enda er det ikke antydning til blomster på noen av vekstene...hmm...æsj asså at det absolutt må være så inderlig kaldt hele tiden! Nå skal det nevnes at på Plantasjen koster det for tiden 20 kr per lille potte med en løvemunn i,- jeg har priklet og ordnet sammen med yomama og nå er det to-tre fulle drivhuskar fulle med løvemunn...hvis de faktisk blir til ordentlige blomster før hele sommerskøyen er avsegstyrt så har vi jo blomster for no sinnsykt med peng faktisk!! -Egentlig er dette det gode argumentet mitt til mr.man, men kjenner at jeg blir også revet med og"spare-blussende"ved tanken!!

Dette bedet er under lukings nå for tiden, og snart skal jeg plante saker og ting. Kanskje en kombo av små hjemmelaga-spirer og noe ferdigkjøpt og tidligblomstrende?? hmmm...valgets kval i luksuslivet.

søndag 13. juni 2010

Hagen 1

I dag har jeg lyst til å blogge litt fra hagen. Dagens bilder er fra innerste del av hagen, hvor vi stort sett befinner oss når vi er ute. -Hvertfall jeg og lillegull! Jeg har så langt i år kost meg med å ommøblere litt på hvor tingene står, så får vi se utpå sommeren hva som funker eller ikke. Mr.man har lagt heller rundt den nyinnkjøpte sandkassa, og her har vi allerede tilbragt mye fin tid sammen alle tre. Enda har jeg tusen tanker og mange ting som skal gjøres, men det var godt å få ferdig akkurat denne helle-leggingen siden det var en umulig jobb for meg, i min nåværende tilstand. (nå skal det sies at det var i perioder fare for liv og helse hos både kvinner, menn og barn under selve helle-seansen, og at mannen fremdeles , en uke etterpå, har gangsperre i armen...)
Slik ser lysthuset ut for øyeblikket...Den svære klabbedeisen av en grill jeg en gang hønsehodet gikk med på å anskaffe, står og ser stygg og regntrekkaktig ut der nede enn så lenge, men skal snart få komme opp på hverandaen. (hvor den i det minste er svært praktisk å ha, tiltross for at den tar opp myyye verdifull verandaplass.)-den er veldig fin når den ikke har det der trekket på da heldigvis...

Stolene som snart går i oppløsning skal få skinne en ekstra sesong, og nå må vi bare få sådd no gress i fugene mellom hellene snart...I denne kroken inntil uteboden kommer det også snart to lekre plantebord og en hylle som skal fylles med all slags deilige urter og blomster og pønt og sånn...håhåh!
Og minidrivhusene er et spennende prosjekt! Jeg veksler mellom å synes at spiringen går treigt til å få fryktelig dårlig tid når de endelig er på utplantningsstadiet, for da viser det seg at jeg egentlig ikke har tenkt grundig gjennom hva som skal stå hvor, og aller helst ha lukt og gjødslet på lekkert vis klart den plassen det skal plantes...-neeeeida, her gror skavalderkålen fritt, mens jeg tenker og tenker på at snart, snart skal jeg vel luke litt! (mellom bekkenløsning, jobb, barn, mann, familie, venner ogsåvidere...)Gud, som jeg gleder meg til jobben er over og sommerferien begynner!!(bare noen dager igjen nå!!
Jeg lengter etter at dagene skal bli nære og kjære og oversiktlige igjen, med barn og latter og kreativitet i passelige doser dagen lang!

fredag 11. juni 2010

Ludmilla 32

Den 3. juni fylte jeg trettito år, og feiret dagen med nær familie, stille og rolig i heimen. Slik ser stua ut nå etter at jeg bla.a fikk nytt gulvteppe i bursdagsgave fra Mr. man. Har lenge siklet på et slikt ett og endelig er det her. Både mor og barn har til tider vært å observere i horisontalen, kosende med teppet,-fine,fine teppet! hehe..det gjelder å glede seg over de hverdagslige tingene, sant??
God økonomisk støtte til speilrefleksaktig kamera fikk jeg også, noe jeg åpenlyst trenger, bildekvaliteten å dømme etter...
Fra tante gullskij fikk jeg nyyydelige pioner som har vært til stor glede hele uka igjennom-love it! Men nå er det jommen blitt ny helg igjen etter to ekstremhektiske dager på jobb, og blomstene skal byttes ut med friske, nye i morgen! Da skal vi til byen på "Sentrumsdagene" og kikke litt på sommerbøker, sykkel, kamera og lignende små luksus-saker..mmm....før vi setter kursen mot hytta på Soløyvannet som skal befares og vi skal planlegge artige prosjekter med svigers!

tirsdag 1. juni 2010

NIB-konkurranse

Her er mitt lille bidrag til konkurransen i juni, bildet er fra sjenken vår i stua.