mandag 30. november 2009

Adventskoooos!

Nå er det ordentlig advent i det bankgatiske hjem!! julekalenderen er ferdig pakket og montert og ble hengt på veggen inne på soverommet. I gangen har trollhasselgreina som vi har tatt vare på fra i fjor fått kommet opp igjen og jeg har hengt opp noen få utvalge julefigurer. Kompliserte saker å få tatt gode bilder av disse, så jeg kommer sterkere tilbake med en liten julefigur-reportasje i et annet innlegg tenker jeg!
Hvite svibler i glass-skål har fått selskap av en liten havfrue, mose og kongler. mmm....

Litt glamuuuur og glitter må der også til!
En lysslynge i en skål med fine steiner som jeg bar med meg ned fra Rønvikfjellet en gang i høst!

Blir spennede å åpne kalendergavene...ligger og titter så smått bort på dem nå og gleder meg til å åpne den første i morgen!
På kjøkkenet er det bittelitt adventstemning også, men det er julesnøen utenfor som virkelig står for stemningen!
Vi kjøpte oss en ny, hvit advents-stjerne i år, var lei av den utgamle, halvskitne messingstjerna...Denne ble veldig fin i vinduet og lyser så fint for opp-pussingsgutta i nabohuset!

Alt klart for adventskosen!
Så tenner vi det første lys, vi tenner det for glede.
Det står og skinner for seg selv og oss som er til stede!

fredag 27. november 2009

Adventskaos...

De siste dagene har gått med til full storvask her hjemme. Nå er praktisk talt alle rom vasket på grundigste vis, og det har i perioder sett helt bomba ut! Disse bidene viser jeg kun sånn at det skal bli en slående forskjell i neste innlegg når man andektig går fra det ene rommet renere og mer adventspynta enn det andre!!;-) Spisebordet vårt har også fått seg en runde med olje, og ble både vakkert og praktisk( nå som søte, små klisj-fingre nevler på det daglig!)


Fullt kaos i går, nå har jeg heldigvis fått fjernet mesteparten av stæsjet og lagt det bort i esker til over jul. Så nå er det relativt tomt på alle hyller og bord, klart for full advents-pøntings! I dag skal jeg lage advent her hjemme, hjelpe litt til å lage adventshjem hos yowonderfullmama og dra på plantasjen etterhvert og kjøpe tuja til å ha på trappa med julelys på! hå hå!
Så...klokka er nå halv ni, jeg var supergrei og sto opp tidlig med lilleplongen i dag tiltross for at det var min "sovedag" i dag, men nå kjenner jeg at det nærmer seg tiden for en liten blund igjenn snart...gjeeesp...( mon tro om lillegutt er med på den??)

mandag 23. november 2009

Søndagstur

På søndag var vi på en fin tur, jeg og mannen og lillegull.



Vi la turen til Soløyvannet. Planen var å gå en liten tur langs lysløypa og så avslutte inne på svigerfamiliens hytte like ved. Te og brus og banan var medbrakt i sekken!
Vi kom oss dog såpass sent avgårde, og tok oss i tillegg tid til å kikke litt innom åpen dag på flymuseet, så innen vi var kommet oss i skogen hadde det så smått begynt å skumres.
ergo gikkvi turen og skippet te-seansen på hytta.
Men kanskje tar vi det igjen med en overnattingstur ut i uka?
var uansett deilig å være ute i skogen, men såpass kaldt og rått at det var godt å guffe opp varmen i bilen da vi var ferdige!!

Det var trolsk, kald novemberstemning ute og jeg koooste meg!













Etter et lite stykke tok vi av fra veien og gikk oppover lia, fulgte noen små stier vi så. Plutselig sto vi ved denne hytta, som vi hadde hørt beretninger om fra før, fra svigerforeldrenes mange skogsturer i nærmrådet. En ordentlig vakker tømmerhytte som desverre bare står og forfaller, treverket i verandaen var morkent og hytta lengtet etter en overhaling...Utenfor lå det slengt noen trekasser og tomme malingsspann, så da forbarmet vi oss over kassene, før de råtnet helt bort. Vi elsker jo slike gamle saker, og forhåpentligvis er det ingen som savner dem, pluss at vi kan bruke dem til noe lekkert etterhvert.

Jeg ser veldig for meg å fylle dem med vin eller kokebøker eller noe sånt og ha de på en hylle eller benk i ett litt større kjøkken en gang!
Veien opp mot skihytta.

lørdag 21. november 2009

Adventskrans

Jeg var jo på plantasjen her om dagen og kjøpte julekransestæsj, og i går var dagen kommet da inspirasjonen gjorde seg gjeldende...Mannen hadde vært veldig flink før på dagen,- tørket støv av alle bøkene og satt dem vakkert og alfabetisk organisert tilbake igjen i den nyvaskede hylla. Julevasken er med andre ord godt i gang, så da er det lov å begynne å ordne med adventstæsj og slikt, ressonerte jeg meg frem til!
Fiskesnøre var funnet fram fra kjelleren, så da ble granbaret surret rundt pilkransen. Litt plunder, men helt overkommelig! Å sitte slik og småpusle med noe kreativt på kvelden er ren balsam for meg, og jeg kobler av og puster ut, nå som å-herregud-snart -tilbake-på-jobb-panikken driver og melder seg...
Ble riktig bra det, og så var det bare PØNTEN igjen!!!hirrhirrglitteeeeeer!!!!!! Jeg dekorerte med fire av de fine jule/eventyr/fantasifigurene mine, kongler, prismer, krystaller og tørkede roser. festet tingene med fiskesnøre og litt ståltråd her og der.
Jeg ble veldig fornøyd med den, og enn så lenge henger den i stua, har bare byttet plass med det røde bildet mitt i sofakroken. Gullungen har nistirret på den med lengselsfullt blikk i hele dag!
Mulig at den ble litt liten for å henge alene på den veggen der, men samtidig kan det være et poeng å ha noen litt enkle og duse flater å hvile øynene på når adventen og etter hvert julelulelulecrazylovely setter inn for fullt! Eller kanskje lager jeg en til og litt større krans med mer julete farger etterhvert og så flytter denne ut på den indre ytterdøren...hmm..to be continued med andre ord!!;-)

onsdag 18. november 2009

Julekjole

Jeg har nå trålet butikkene på jakt etter en helt enkel svart julekjole i fløyel, men dette er ikke bare enkelt å finne, hvertfall ikke i en størrelse som passer mitt enn så lenge noe runde legeme ( i lett mummimammafasong, jeg og emmeline liksom...) Tilslutt kom jeg fram til at det var artigere å lage en selv! Tok utgangspunkt i en tjue år gammel lang kjole i svart nervøs fløyel som jeg har arvet etter en venninnes søster en gang i tiden. Den var allerede klippt opp og røsket litt i , så det var på tide å gjøre noe med den. Så nå har jeg fått lekker og ultrabehagelig svart fløyelskjole på et knips! Litt på kanten kanskje...jeg er altså litt av ett syn når jeg innimellom får en sy-raptus over meg...I og med at jeg ikke har en prøve-byste for tillpassning av klærne, så sitter jeg i underspretten og syr, sånn at det er enkelt å prøve av og på og av og på etterhvert...Stoff og tøy og tråd og nåler all over the place og madammen halvnaken...passer riktignok på å være alene som regel der jeg synger og danser og SYR rundt omkring i leiligheten i undertøyet (hmm...how very madonna of me egentlig...knis...)

Ble kjempefornøyd med kjolen, og knytter et svart silkebånd under bysten og lager en sløyfe litt på siden eller bak. Med det rette tilbehøret og fine strømper og sko er jeg klar for desembers diverse festligheter!

tirsdag 17. november 2009

Innmari fine bokser!!

Oki...I`m back etter en liten bloggepause. Det har vært mye aktivitet den siste uken,pluss at Mannen har okkupert pcen dagen lang ( han er nemlig ansvarlig for å redigere tidsskriftet til fagforeningen som han er nestleder i) Men nå er bladet ferdig og levert til trykkings, så nå er pcen atter til min disposisjon! I dag har jeg og lillegull vært en tur på plantasjen for å kjøpe ting for å lage en krans. Planen er å ta ned noen av bildene i stua og erstatte de med advent/ etterhvert julekrans og også julekalender til meg, Mannen og lillegull.

Fant som vanlig masse artige saker på plantasjen og ble inspirert til å gå igang nå i kveld når gullungen sovnet. Derfor måtte jeg ut på en større leterunde i boder i kjelleren for å lete etter fiskesnøre. Og jøssenavn...TADAAA...gjett hva jeg fant i snikkarboa til mister man???

Fantastiske, flotte, deilige gamle bokser!

Mannen hadde glemt at han hadde dem, de sto sammen med masse gamle olje-bokser som han også har tatt vare på.
Boksene fulgte med huset og har ligget der nede og bare ventet på at jeg skulle komme og elske dem, tenker jeg!
Ble helt overivrig av de fine boksene jeg, så da ble det prioritert å bloggefotografere framfor å fortsette lett håpløs jakt på fiskesnøre nede i skattkammeret.

Og oi...nå er det visst tid for Greys anatomy ja, så da blir det kranselagings en annen dag!


Lover at det ikke blir så lenge til neste innlegg(mamadarling!)Nå må jeg skynde meg å koke te og få på tven og sånn....Tudeluuuu!! ( er i kjempehumør nå ja!)

tirsdag 10. november 2009

Helgesysler

Mannen hadde arbeidshelg denne helga, og dermed blir den påfølgende mandagen vår "søndag" sammen, fylt med koselige famileaktiviteter og tur og sånn. Her kommer derfor seint, men dog noen highligts fra helgens aktiviteter. Blad og film...kos for la mamma når guttegullet sovnet! Søndagsmorgenen sto vi opp tildlig, jeg og guttungen og bakte farsdags-boller til førstegangs-farsdags-faren!
På lørdag kom min elskede hjemom en tur for å gi meg 30 roser som han fant på coop for en billig penge...han vet jo hvor glad jeg er i å ha friske roser i stua, så nå bugner det her! (fine, fine mannen...)







Et vennepar ga oss to bæreposer fulle med flotte barnesaker og mye er allerede tatt i bruk. Gjennbruk og byttering føles som et godt tiltak i disse miljøfiendtlige tider, og alle monner drar, sant?

På lørdag kjøpte jeg gouashe-maling for småbarn og lagde håndavtrykksbilder til barnefaren, bestefaren og morfaren på farsdagen. De ble selvfølgelig populære! Riktignok ikke enkelt å få en ni måneders gammel gutt til å samarbeide med avtrykksprosessen og det var på ett tidspunkt tilløp til kaos, med små barnemalingsfingeravtrykk all over the place...hehe...

lørdag 7. november 2009

Klippe, klippe sa kjerringa/ fredagskveld på heimen...

Mangt og mye gjør meg lykkelig, og her er en liten greie som jeg har elsket hele livet!
GLANSBILDER! I går kveld da barnet endelig sov( etter mye byssing og skifting på lille gullet som var dårlig i magen stakkers)og Nytt på nytt var ferdigsett, satte jeg meg ned for å lage et fint bursdagskort til gulltantebarnet mitt som blir ett år snart. I den anledning måtte jeg fram med hobby-stæsjet...
På mannens kontor finns det masse fine saker, blant annet er det meste organisert inn i bokser fra Ikea. Og der har også jeg en boks med glansbildene mine!

Da pakken og kortet til den unge damen var ferdige bestemte jeg meg for å klippe opp og organisere glansene mine. Jeg har kjøpt flesteparten av disse glansene på nettet fra Panduro, og noen har blitt plukket med fra diverse bokhandler gjennom tidene. Noen har glitter på også...(hirr hirr)

Jeg har blitt grundig påvirket av min elskede, slik at nå ligger ikke tingene i en stor, deilig glitterdunge lenger, og nå organsiserer og ordner også jeg småtingene mine ryddig og vakkert inn i små poser og bokser!
Er de ikke herrrlige????
Etterhvert kom jeg på at hmmm...ett lite glass vin og litt fin musikk til arbeidet er essensielt, og jeg storkoste meg med Katie Melua, stearinlys, trygt, varmt og godt hjem og freden og roden...
Etterhvert kom også storgullskatten min hjem fra jobb, så da delte vi resten av vinen og snakket om dagen vi hadde hatt, framtidige prosjekter og livet og havet og sånn...
Livet er ganske fabelaktig for tiden!